Portréty - Švanda, Pavel, 1936- (Městská knihovna v Praze, 2024)
14 krátkých prozaických útvarů podává vždy portrét jedné konkrétní osoby. Pod záminkou povahopisných podobizen svých známých předkládá autor zralý pohled na věci života a smrti, na vztahy mezi lidmi a dotýká se nepopsatelného tajemství lidských osudů.