Den v Kocourkově - Langer, Josef Jaroslav, 1806-1846 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Satirická próza českého obrozeneckého autora, vydaná poprvé roku 1832. Pro své nejobsáhlejší dílo, humorně alegorickou kritiku soudobé společnosti, se obrozenecký básník a novinář inspiroval jednak lidovými povídačkami o Kocourkově, jednak klasickým dílem J.A.Komenského Labyrint světa a ráj srdce. I zde je vypravěčovým průvodcem básník, místo Vergilia je to však veršující švec a místo kruhů pekla jej provází po známém městečku hlupáků.