U snědeného krámu - Herrmann, Ignát, 1854-1935 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Román z pražského živnostenského prostředí líčí osud něšťastného podskalského kupce Martina Žemly. Po těžkých učednických letech a za cenu odříkání si otevřel hrdina krámek na Zderaze. Jeho snažení ztroskotá zásluhou manželky a její matky. Autor zde vykreslil celou řadu typických postav.