Zázraky v malém ráji - Švanda, Pavel, 1936- (Městská knihovna v Praze, 2024)
V povídkách autor odhaluje morální důsledky života v politicky zdevastovaném prostředí. Autor se v těchto povídkách věnuje problémům moderního věřícího člověka v podmínkách nestabilizované a nevyrovnané společnosti. Cyklus začíná v předvečer rozbití samostatného československého státu v roce 1938 a končí roku 1968.