Tvrz - Kříž, Vladimír, 1948- (Městská knihovna v Praze, 2024)
Tři historické povídky českého autora jsou situovány na Jihlavsko 17. a 18. století. Na pozadí historických událostí jsou vylíčeny vztahy lidské, jako je láska, přátelství a obětavost, čest a statečnost, intriky a svévole vrchnosti či švédských vojsk.