Povídky o dětech - Skácelík, František, 1873-1944 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Knížka povídek, nahlížejících do dětské duše. Zkoumání vnitřního světa dětí patřilo k předním literárním zájmům moravského lékaře, spisovatele a novináře F. Skácelíka. Plodem tohoto zájmu je i sbírka šesti povídek z roku 1917, přinášejících rozmanité dětské osudy, sny a příběhy.