Ďáblova zahrádka, aneb, Přírodopis strašidel, to jest: neobyčejná cesta mezi ďáblovými dětmi, přízraky a bytostmi přírodními, zjevujícími se často hříšnému člověku... - Váchal, Josef, 1884-1969 (Městská knihovna v Praze, 2025)
Kniha originálního českého typografa a spisovatele dokumentuje vývoj jeho knižní tvorby. Půvabná encyklopedie strašidel a nadpřirozených bytostí, kterou napsal, vyzdobil a vydal spisovatel a výtvarník Josef Váchal roku 1924. Bohatě ilustrovaná knížka je Váchalovou ironickou odpovědí na dobová vědecká slovníková díla.