Metelice : obraz z Podkrkonoší - Dejmek, Petr, 1870-1945 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Dvojdílný román, vydaný poprvé roku 1915, jejž český pedagog a prozaik zasadil do prostředí krkonošského podhůří na sklonku 19. století.