Skřítkové : povídka ze staré Prahy - Albert, František, 1856-1923 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Lehce fantastická novela z pražské Malé Strany z roku 1912. Kniha s podtitulem "povídka ze staré Prahy" vypráví o rodině, která se přesěhovala do starého domu na Malé Straně. Její život sledují tajuplní skřítkové - obyvatelé domu.