Malíř na frontě : Soča a Italie 1917–18 - Váchal, Josef, 1884-1969 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Autobiografické vzpomínky malíře a grafika Josefa Váchala, ve kterých popisuje události ze svého nedobrovolného pobytu na italské frontě v letech 1917-1918.