Dvě skladby - Misař, Aleš, 1984- (Poezie, 2024)
Dvě básnické skladby současného nymburského autora jsou posmutnělou úvahou nad složitou povahou lidského bytí. V první skladbě "Erika Eurydika" vykresluje Aleš Misař portrét staré ženy, bývalé baletní umělkyně, která kdesi v ušáku v podkrovním bytě na pražských Vinohradech rekapituluje svůj život. Ve vzpomínkách se vrací její kdysi úspěšná kariéra, která je však vystřídána krutou a bolestnou současností... Druhá poéma "Kovboj v bílém" je tragickým příběhem mladého muže, jenž v osudovém okamžiku přecení své síly... Obě autorovy poémy vynikají důrazem na rytmický takt, smyslem pro dějovou dramatičnost i epickou zkratku, které pouze podtrhují i umocňují jejich baladické vyznění.