Vendula Vogel a jiné básně - Misař, Aleš, 1984- (Poezie, 2024)
Kniha zahrnuje desítku delších básní vzniklých příznačně v rozmezí let 2010-2020. Titulní báseň a tři následující přes „malé" příběhy vybraných jednotlivců rozvrhují obraz „velkých“ událostí 20. století, autor se tak pouští do leckdy třaskavého pokusu o konfrontaci pravdy historické a poetické. Jiné se zahloubávají do bytí člověka v prostoru a času – jak přijmout viditelné proměny v jeho neviditelném proudu, naplnit a nepromarnit? Svébytnou část představují „básně o básních", které se vydávají po stopách věčné otázky, co je to poezie. Nakladatelská anotace. Kráceno.