Házím ti laso, kamaráde - Pecinovský, Josef, 1946- (Městská knihovna v Praze, 2024)
Osm povídek spojuje problém ohrožení jedince nebo skupiny lidí mocnými společnostmi, které ovládají jejich životy. Hrdinové povídek se brání a buď vítězí tím, že své protivníky zlikvidují, nebo boj nezvládnou a sami umírají. Povídky přes určitou krutost zaujmou jistě dost čtenářů z řad mládeže i dospělých.