Juta - Pecinovský, Josef, 1946- (Městská knihovna v Praze, 2024)
Sci-fi román vypráví příběh geniálního fyzika, který vrací k životu záhadnou upadající zemi, kde se přílišná inteligence platí životem. Pozoruhodná sci-fi o příliš inteligentních novorozeňatech, o prodeji a kupování inteligence, o boji s krysím národem, který chce převzít moc, až po konečné rozuzlení, které vysvětluje podivné chování upadající Juty.