Jako liška - Vavrečka, Lukáš, 1987- (Poezie, 2024)
Tiskem dosud nepublikovaná útlá sbírka básníka, spisovatele a publicisty Lukáše Vavrečky. Dostupné informace uvádějí, že rukopis těchto básní byl dokončen kolem roku 2012. Přesto se v něm Lukáš Vavrečka projevuje už jako zralý autor, který se tentokrát především soustředí na intimní lyriku a milostné motivy. Stěžejním prvkem celé sbírky je pak hluboký citový vztah, zachycený mnohdy ve vypjatých drásavých polohách, jindy ovšem i v tichých, malebně nostalgických zamyšleních, která s jemnou nápovědou předznamenávají erotické vzněty: „Mám strach ... / převyprávět / komukoliv / jak ztěžka se mi dýchá / když rozvazují se ti tkaničky".