Anděl - Topol, Jáchym, 1962- (Městská knihovna v Praze, 2024)
Novela nadějného autora o osudu mladého muže - disidenta a narkomana, který se po léčení pohybuje ve smíchovském podsvětí 90. let 20. století, vnímá změněnou atmosféru doby a hledá v ní svou naději. Citlivý mladík, disident a narkoman, prožívá dlouhodobou osobní krizi a po delším drogovém tripu se dostane na léčení do Bohnic. Po návratu z léčení se vrací do oblasti smíchovského Anděla a ostře vnímá změněnou atmosféru doby, ve které hledá svou naději do budoucnosti. Poeticky a citlivě napsaná próza.