Noční práce - Topol, Jáchym, 1962- (Městská knihovna v Praze, 2024)
Příběh třetího románu Jáchyma Topola se odehrává na sklonku šedesátých let v malé vesničce, kdesi v blízkosti hranic s Němci a Poláky. Román evokuje v příběhu dvou chlapců z Prahy příznačný svět české vesnice šedesátých let. Je ovšem nadčasovým zobrazením různých podob zla (společenského i osobního) a hledáním cesty k naději. Strhující jazyk vyprávění vtahuje čtenáře do napínavého děje s tajemstvím, jakýmsi magičnem.