Děravým dnem do noci : souostroví povídek - Pazdera Payne, Petr, 1960- (Městská knihovna v Praze, 2024)
Útlá sbírka povídek českého prozaika a evangelického duchovního, široce rozprostřených v čase, místě i námětech. Devatenáct zamyšlených kratších próz nabízí příběhy z různých dob a míst - z galerie moderního umění, z řeckého horského kláštera v pozdním středověku, z koncentračního tábora či z petrohradského metra. Paynovým povídkám je vždy vlastní jistý duchovní rozměr, k němuž pestré náměty drobných příběhů odkazují, téma člověka a jeho vztahu k transcendenci, k umění, ke slovům a symbolům, k sobě samému, k Bohu...