Gilgul - Novotný, David Jan, 1947- (Městská knihovna v Praze, 2024)
Detektivní román, odehrávající se v současnosti v Londýně, částečně pak na území Čech a Prahy. V Londýně je zavražděn známý finanční šejdíř. Vrah nechá u těla vzkaz: GAME OWER. Brzy se však ukáže, že došlo k omylu a místo bohatého finančníka byl zabit obyčejný účetní. Gramatický i logický omyl nájemného vraha způsobí vzápětí řadu dalších mordů. Vyšetřování se rozbíhá naplno. "Ostře nabitý příběh" se z Anglie přesouvá do dalších zemí Evropy i do Čech, odkud tajemný vrah, majitel mnoha pasů a řady jmen, ve skutečnosti pochází.