Židé a židovství v české literatuře 19. a 20. století. - Donath, Oskar, 1882-1940 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Studie literárního historika a pedagoga se zabývá židovskými motivy, které byly použity v české literatuře konce 19. a první třetiny 20. století. Přehled židovských motivů v české poezii a próze je doplněn oddílem, který shrnuje podíl židovských autorů na české literatuře v uvedeném období.