Tajemství strýce Josefa - Herites, František, 1851-1929 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Novela o životě tří generací na malém českém městě na počátku 19. století. Novela má fejetonistické ladění a jejím námětem je návrat syna Josefa, nadějného vědce, domů z ciziny, aby zachránil majetek rodiny. Kolem tohoto děje se odvíjí úsměvný sarkastický pohled na malé město.