Blednoucí obrázky : vzpomínky nejstarší a drobné příběhy z maloměstské kroniky. - Herrmann, Ignát, 1854-1935 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Druhý díl souboru povídek, věnovaných Hradci Králové, městu autorova dětství. Osobní vzpomínky, povídky a příběhy zachycují každodenní život "královského věnného města" v 19. století a sugestivně vykreslují dobovou atmosféru a rozmanité drobné charaktery jeho obyvatel, autorových známých i členů jeho rodiny.