Na dalekých toulkách - Kříž, Vladimír, 1948- (Městská knihovna v Praze, 2024)
Kniha reportáží z cest, jak vycházely časopisecky a v ročenkách Klubu cestovatelů Globe. Mozaika z cest po Kalifornii, Mexiku, Kostarice, Fidži, Tahiti, Austrálii a mnoha dalších zemích.