Tvrdohlavá žena : původní národní báchorka ve třech jednáních - Tyl, Josef Kajetán, 1808-1856 (Drama, 2024)
Klasická česká národní báchorka z Podkrkonoší o tvrdohlavé mlynářce Jahelkové a lásce její dcery Terezky k školnímu pomocníkovi Pěnkavovi, jimž ke štěstí pomohou intriky dobrých skalních duchů.