Sonáta pro rezavou harfu - Princ, Kamil, 1987- (Poezie, 2024)
Básnická prvotina českého autora, vědomě navazujícího na dekadentní proud v české i světové literatuře. Kamil Princ se v košatých strofách, mnohdy připomínajících až barokně rozevlátou poezii, představuje jako lyrický subjekt, jenž je vnitřně rozervaný, vyděděný a beznadějně vytržený z kořenů. Jako věčný poutník brázdí svět, v němž však spatřuje pouze motivy zmaru a zániku, propastných stavů úzkosti, osamocení a prázdnoty. Jen občas probleskne jakási zbloudilá jiskra romanticky pojaté naděje, ale brzy se vše zase zahalí neprodyšným hávem nihilistické obraznosti. Po formální stránce autor záměrně využívá pravidelného rýmu, v němž převládají plánovitě zvolené archaické výrazy a snaha o zakomponování zvukomalebně interpretovaného verše.