Galaktická voliéra - Pecinovský, Josef, 1946- (Městská knihovna v Praze, 2024)
Původní sbírka sci-fi povídek od zkušeného autora tohoto žánru. Soubor obsahuje jedenáct povídek, jejichž zápletky vesměs těží ze setkávání reálií budoucího kosmického věku se světem přímých potomků pravěkých ještěrů - světem ptáků, ať už divokých či chovaných lidmi.