Spodní patra - Čada, Tomáš, 1985- (Poezie, 2024)
E-kniha obsahuje samostatnou knižní prvotinu básníka Tomáše Čady, evokující formou drobných reflexí jeho názory na život, plný nejistot a pochybností. Jakoby Tomáš Čada prošel branou pomyslného města a s hltavou vnímavostí pozoroval dění v jeho zdech. Aby zjistil, že "je snadné jít ulicí", jak ležérně konstatuje hned v úvodní básní, zároveň ale poznal, že mnohem složitější a drsnější je skutečnost, jež se v těchto kulisách odehrává. Svět, který autor sleduje, je totiž přeplněn bezohledností, beznadějí a bezútěšností, jež se odrážejí třeba v bezdomoveckém žebrání, ve falešné písni z metra vynášející jejímu interpretovi honorář na balíček první pomoci z vodky a dvou rohlíků i v rumové rundě, po níž zbyde jen "v kapse poušť". Prostředí, do něhož Tomáš Čada vstoupil, je pro něho jevištěm, na němž početný komparz předvádí tragické epizody, na které autor sice pohlíží s hlubokým pochopením pro jednotlivé aktéry, ale i se strachem, bolestí a úzkostí.