Podivuhodné příběhy bratra Šebestiána - Černoch, Josef, 1873-1953 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Historický příběh z prostředí moravských reálií doby vlády Maxmiliána II. Román sleduje osudy mnicha, ztělesňujícího moudré lidství. Ideál renesanční plnosti ústřední postavy a stylizace přímých promluv ukazují na literární vliv Vladislava Vančury.