Správná věc - Fahrner, Martin, 1964- (Městská knihovna v Praze, 2024)
Ironicky laděný román o tom, že udělat vždy správnou věc může být někdy zatraceně těžké. Protagonista Karel je v celém svém životě veden upřímnou snahou zachovat se v každém okamžiku správně - vůči svému okolí, svým blízkým, společnosti, planetě, vesmíru... Přesto ho jeho chvályhodné úsilí tak nějak vede z problému do problému. Příběh Karla, jeho ženy Dity a jejich rodiny je zasazen do 90. let 20. století, do doby, kdy celá česká společnost intenzivněji než obvykle tápala v otázce, co znamená udělat "správnou věc".