Tos' ì parasol'ka : opovìdannja, zahadky, kazka-žart - Ščehel's'ka, Tetjana Kostjantynìvna, 1949- (Městská knihovna v Praze, 2025)
Soubor veselých příběhů, veršů a hádanek pro menší děti. Dvojjazyčné ukrajinsko-české vydání. Knížka ukrajinské autorky, určená malým čtenářům, je rozdělena do tří oddílů. První přináší úsměvné příhody pětiletého Toníka, kluka plného energie, všetečných otázek a neotřelých nápadů. Druhá část nabízí dětem veršované hádanky. V té třetí pak najdou, rovněž ve verších, veselou pohádku o jednom velmi zvláštním drakovi. Ukrajinský originál je doplněn českým překladem.