Borderline Frau - Čichoň, Petr, 1969- (Poezie, 2024)
Čtvrtá sbírka Petra Čichoně po čtrnácti letech. Svým charakterem navazuje na předcházející sbírky, především na básně z Pruských balad/Preussische Balladen, za které byl nominován v roce 2004 na Drážďanskou cenu lyriky. Borderline Frau rovněž obsahuje překlady básní, a to do němčiny, středoevropských jazyků, hebrejštiny, arabštiny a starobabylonského klínového písma. Sbírka obsahuje 57 básní a 13 překladů. Petr Čichoň se při deklamaci své poezie doprovází na loutnu a jako první český básník vložil do básnické sbírky CD nosič (Villa Diabolica, 1998 Host). Nová básníkova sbírka je v tištěné edici opět doplněna o zvukový nosič, tentokrát o vinylovou desku s autorovými zhudebněnými básněmi (v této e-knize jsou tyto básně nabídnuty k poslechu online). Tématicky je Borderline Frau od předcházejících autorových knih odlišná. Petr Čichoň opustil své typické česko-německé téma. Jeho nová poezie reflektuje existenci hranic v širších spojeních. Nakladatelská anotace. Kráceno.