U ledové víly : pohádky ze severu - Hackenschmied, Hanuš, 1871-1953; Černý, Věnceslav, 1865-1936 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Sbírka skandinávských pohádek, přeložených a uspořádaných českým výtvarníkem a překladatelem, vydaná poprvé roku 1913.