Učitel dějepisu - Brdečková, Tereza, 1957- (Městská knihovna v Praze, 2024)
Příběh středoškolského profesora dějepisu, který se nedokáže vyrovnat s českou polistopadovou realitou ani se svým soukromým životem. Hrdinou i vypravěčem je pětatřicetiletý profesor dějepisu Aron Kamen. Otec krátce po jeho narození emigroval do USA a Aron strávil dětství s matkou, agilní disidentkou. Po roce 1989 se jeho naivní ideály hroutí a on není schopen vyrovnat se s vývojem české společnosti ani sám se sebou. Problémem je jeho vztah k otci, ale i ke všem ženám jeho života. Své nenaplněné představy o citovém souznění promítá do jakéhosi bájného města, jemuž říká Sika. Jeho vnitřní zmatky ho několikrát přivedou i do psychiatrické léčebny.