Kulhavý Orfeus - Otčenášek, Jan, 1924-1979 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Román o životě české mládeže za okupace, dělníků a hlavně studentů, kteří byli totálně nasazeni v pražské továrně na letecké součástky. Román, ve kterém Otčenášek ukazuje snahu mládeže aktivně se podílet na odbojové činnosti, jejich odhodlání nestát stranou v těžkých dobách okupace.