Henryho svědectví - Jerome, Jerome K. 1859-1927 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Výbor z povídek anglického novináře a spisovatele. Ve třech povídkách z první knihy vystupuje všímavý číšník, který je vtahován do osudů některých svých pravidelných zákazníků. Úsměvné ladění střídá ve druhé části souboru lehká nostalgie. Čtyři povídky jsou věnovány psychologii nenápadných, spíše zakřiknutých lidí, kteří se v okamžiku krize či ohrožení dokážou vzepnout k činům, jimiž přesahují sebe sama.