Bojácní a rváč - Kovárna, František, 1905-1952 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Soubor raných povídek Františka Kovárny, vzniklých pod vlivem expresionistické poetiky: vyznačuje je důraz na emocionální zobrazení postav i vypjatost příběhů, výrazná citovost a vizualita, zájem o postavy ze společenské periferie.