Obyčejná šílenství - Zelenka, Petr, 1967- (Filip Tomáš - Akropolis, 2021)
Groteskní komedie o životě jednoho losera a každodenních šílenstvích kolem něho, která se stala předlohou pro úspěšný film. Petr je mladý muž, který už by měl mít život pevně pod kontrolou. Stále se však, a ne vždy vlastní vinou, ocitá ve víru absurdních situací, které vytrvale hatí jeho milostný život i původně slibnou kariéru leteckého dispečera. Z navigační věže spadl až za volant vysokozdvižného vozíku v letištním překladišti a vztah s milovanou Janou nahradila ponižující pozice voyeura za úplatu šmírujícího sousedy, kteří na "to" potřebují diváky.