Očištění - Zelenka, Petr, 1967- (Filip Tomáš - Akropolis, 2021)
Groteskní drama o vině a očištění v mediální společnosti. Michal je průměrný spisovatel v nejlepších letech, který nikdy nijak zvlášť nevybočoval z normálu. Má spokojenou rodinu, přátele. Je naprosto nevysvětlitelné, proč udělá to, co udělá, ale stane se. A protože s pocitem viny nemůže žít, hledá způsob, jak se očistit. Přítel, který je zároveň jeho nakladatelem, mu rozmluví hloupý nápad jít na policii. Lepší bude ospravedlnit se před očima celého národa v televizním talk-show.