Ohrožené druhy - Zelenka, Petr, 1967- (Filip Tomáš - Akropolis, 2021)
Divadelní hra českého dramatika Petra Zelenky, která byla premiérována na Nové scéně Národního divadla dne 24. 11. 2011. Divadelní hra ze současnosti oplývá poměrně malým počtem postav a je členěna do 28 obrazů. Hlavní postava, profesionální fotograf Jeremy, je konfrontována s marketingovou sférou farmaceutického průmyslu a snaží se s nastalou situací vyrovnat.