Goethe v Čechách a Čechy v Goethovi - Petiška, Eduard, 1924-1987 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Chronologicky uspořádaný přehled pobytů německého básníka Johanna Wolfganga Goetha v Čechách, zejména v západočeských lázních. Připomíná díla, na kterých zde Goethe pracoval, i jeho tehdejší setkání s významnými osobnostmi české a evropské kultury.