Hotel pro cizince - Petiška, Eduard, 1924-1987 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Soubor povídek, autor přemítá zda v souvislosti s okolím existuje v lidském životě opravdu něco vlastního, možná až skrytého, což v náznacích vylučuje, protože člověk je až příliš spjat s prostředím kolem sebe. V této knize se autor zamýšlí nad otázkou, zda je v lidském životě opravdu něco soukromého. Na pozadí staré orientální báje o lásce a oběti se rozvíjejí kapitoly ze současného života, jejichž dějištěm jsou drobné domácnosti, hotely, ulice a předměstí Prahy.