Kamej - Petiška, Eduard, 1924-1987 (Městská knihovna v Praze, 2025)
Lehce fantasticky laděná novela, vyprávějící příběh tajemného proměnlivého šperku, je dílem mladého Eduarda Petišky z 50.let, ale prvního vydání se dočkala až roku 2002.