Večeře s milionáři a jiné události : výbor z povídek - Petiška, Eduard, 1924-1987 (Městská knihovna v Praze, 2025)
Výbor povídek - povídky většinou představují malá dramata současného života s romantickými a psychologickými náměty a často mají formu psychologických dialogů. Vztahy mezi mužem a ženou, milostné i nemilostné, vztahy mezi dospělými a dětmi, pohnuté i vypjaté, v celé své složité a rozporuplné šíři a hloubce, jsou událostmi této knihy. Příběhy vycházejí z osudů a pocitů současných lidí, a jestliže se někde dotýkají minulosti, dotýkají se jí, aby zazněly hlasem pro současnost naléhavým. Kniha "Večeře s milionáři a jiné události" představuje výbor z Petiškových próz a vychází ke spisovatelovým pětapadesátiletým narozeninám.