Srdce, ve kterém bydlím : pověst o životě - Petiška, Eduard, 1924-1987 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Něžná kniha vzpomínek na dětství, na autorovy rodiče i příbuzenstvo a především kamarády. Drobné příběhy z rodinného života se prolínají s prvním nesmělým obdivem k ženám. Předválečný idylický život českého maloměsta a dětské hry se začínají v polovině 30. let kalit. Dětským srdcem je tato proměna vytušena, očima dospělého nahlížena a reprodukována.