Štěstí, noc a hvězdy - Petiška, Eduard, 1924-1987 (Městská knihovna v Praze, 2025)
Konfrontace minulosti a přítomnosti, rozpory mezi mladými sny a skutečnými osudy jsou námětem románu. Hlavní hrdina, citově bohatý a vnímavý člověk, přijíždí po letech do malého městečka, setkává se se spolužáky a srovnává minulost s přítomností. Hlavním námětem je láska žen ve všech jejich podobách zasahována společenskými událostmi.