Hrdinův pátek - Petiška, Eduard, 1924-1987 (Městská knihovna v Praze, 2025)
Román o životě otců a dětí, o jejich odlišném a přece si v něčem podobném pojetí života. Román se odehrává v 60. letech 20. století. Redaktor Pohl je pověřen napsáním článku o soudobých mladých lidech a tak je vlastně přinucen se podrobně zabývat svou vlastní sedmnáctiletou dcerou a přemýšlet o svém dosavadním životě. Román má v mnoha místech humorné ladění.