Nejlepší život - Petiška, Eduard, 1924-1987 (Městská knihovna v Praze, 2025)
Sbírka krátkých próz, inspirovaných rozličnými světovými lokalitami. 18 drobných próz, jež vznikly pod dojmem návštěvy určitého místa. Všechny příběhy jsou uvedeny jakousi pohlednicí - vzpomínkou, popisem určitého místa či města a snaží se přiblížit životy, problémy a myšlenky lidí současné doby v nejrůznějších končinách světa.