Snící kůň - Rachilde, 1860-1953 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Fantaskní novelka významné představitelky francouzské literární dekadence. Ke skupince vojáků tábořicích uprostřed nehostinné jihoafrické krajiny se přidává Alžířan s doporučujícím – a zároveň varovným – dopisem od plukovníka. S sebou si přivádí bílého koně, který rozumí lidské řeči a který svým sněním přivolává do světa podivno.