Jiříkovo vidění : národní báchorka v pěti obrazech - Tyl, Josef Kajetán, 1808-1856 (Drama, 2024)
"Dramatická báchorka se zpěvy a tanci" vypráví příběh čeledína Jiříka, který ve snu prochází různým společenským prostředím, aby poznal, kde je jeho místo na světě. Průvodcem v jeho vidění je mu blanický rytíř Severin.