František Lelíček ve službách Sherlocka Holmesa - Vavrečka, Hugo, 1880-1952 (Městská knihovna v Praze, 2024)
Humorná novelka o českém dvojníkovi španělského krále, proslavená filmovým zpracováním s Vlastou Burianem v hlavní roli. Zoufale zadlužený pražský úředník František Lelíček přijme exotickou nabídku samotného Sherlocka Holmese - stát se dvojníkem španělského panovníka Alfonsa XIII. Prodělá důkladné školení a vše se děje pod detektivovým bdělým zrakem, ale ani to nezabrání svéráznému Lelíčkovi, aby si v nové roli čím dál víc nepočínal po svém - zvláště vůči půvabné panovníkově choti...